Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسم حضرت زینب (س) که به دستور ذات اقدس الهی برای نخستین دختر حضرت زهرا (س) انتخاب شد، به معنای زینب پدر است؛ بنابراین ارتباطی میان این دختر و پدر وجود دارد که چنین عنوانی برای عقیله‌ بنی هاشم در نظر گرفته شده است. در این‌باره با حجت الاسلام و المسلمین محمود ریاضت، پژوهشگر دینی و کارشناس مذهبی گفتگو کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، گفت: نمی‌توان تمام ابعاد شخصیتی حضرت زینب (س) را شناخت؛ چراکه ایشان دارای شخصیت والایی همچون پدرشان هستند. وقتی نامشان به معنای زینت پدر است، بنابراین برای شناخت حضرت زینب (س) باید حضرت علی (ع) را شناخت. اگر پدر را نتوانیم بشناسیم، بنابراین شناخت حضرت زینب (س) میسر نیست.

حجت الاسلام و المسلمین ریاضت ادامه داد: آنچه که در تاریخ از حضرت زینب (س) گفته شده است، تا حدی جایگاه بالای ایشان را نشان می‌دهد. در مقاطعی از تاریخ شخصیت حضرت (س) بیش از پیش ظهور و بروز داشته است. مثلا در واقعه‌ عاشورا یا پس از آن در دوران اسارت این اتفاق رخ داده است. نکته‌ای که باید به آن توجه شود، این است که فعالیت‌ها و عبادت‌های حضرت زینب (س) پیش از واقعه‌ عاشورا سبب شده است که در آن برهه‌ حساس ایشان اینگونه برای اسلام زحمت بکشند و از عزیزانشان بگذرند.

این کارشناس مذهبی در خصوص شناخت حضرت زینب (س) پیش از واقعهی عاشورا بیان کرد: بهترین وسیله برای شناخت حضرت زینب (س) در طول زندگیشان جملاتی است که معصومان به ویژه امام زین العابدین (ع) درباره‌ عقیله‌ بنی هاشم (س) بیان فرمودند. ایشان گفتند حضرت زینب (س) عالمه‌ای هستند که معلم نداشتند. یعنی ایشان عالمانه و عاقلانه رفتار می‌کردند. وقتی عقیله بنی هاشم (س) در کوفه بودند، زنان کوفه می‌گفتند، ما این زن را می‌شناسیم؛ ما پای درس تفسیر و قرآنشان می‌نشستیم. این‌ها نشان می‌دهد که حضرت زینب (س) با وجود اینکه جزو ۱۴ معصوم نیستند، اما انسان ارزشمندی بودند و فعالیت‌های مهمی در آن زمان برای شکوفایی اسلام انجام دادند.

وی در ادامه اظهار کرد: همه‌ی این ویژگی‌ها به همان عالم شدن از جانب خداست. ایشان عاقلانه بودن و عالمانه بودنشان از سوی خداست. ایشان در میان معصومان یعنی حضرت زهرا (س)، امیر المومنین (ع)، امام حسن (ع) و امام حسین (ع) رشد پیدا کردند. این جایگاه والای معنوی به همین سبب در ایشان وجود دارد. نکته‌ دیگر در خصوص عاقله بودن ایشان است که آن را هم معصوم در خصوص ذکر کرده اند. امام باقر (ع) لقب عقیله‌ بنی هاشم را برای آن حضرت بیان کرده اند. عقیله صفت مشبهه است. یعنی این صفت در وجود مقدس حضرت زینب (س) ثابت و ذاتی است و در شرایط مختلف تغییر نمی‌کند.

این پژوهشگر دینی عظمت حضرت زینب (س) را غیر قابل وصف شمرد و گفت: آن قدر عقیله‌ی بنی هاشم (س)، شخصیت مهمی هستند که سید بن طاووس در لهوف ذکر می‌کند، در شب عاشورا، یکی از وصایای امام حسین (ع) به خواهرشان حضرت زینب (س)، این بود که حضرت زینب (س) این امام معصوم را در نماز شبشان دعا کند. همه‌ ما زیر قبه‌ امام حسین (ع) می‌رویم که حاجت روا شویم، اما خود امام حسین (ع) از حضرت زینب (س) می‌خواهند دعایشان کنند. همه از امام حسین (ع) التماس دعا دارند، ایشان از خواهر.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: حضرت زهرا زینب پدر حضرت علی عاشورا معلم زنان زهرا امام حسین رشد عقیله بنی هاشم حضرت زینب س زندگی حضرت زینب س

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۵۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی اصغر اصغری ولوجائی ظهر چهارشنبه در نشست ستاد بزرگداشت دهه کرامت گفت: دهه کرامت باید با برنامه‌های فرهنگی و تبیینی زمینه ترویج سیره عملی امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) با هدف تحول معنوی در بین آحاد جامعه فراهم شود.

وی با اشاره به تکریم امامزادگان و گرامیداشت ولادت حضرت احمد بن موسی (ع) شاهچراغ، بر لزوم ایجاد بستر معنوی جهت تکریم این گنجینه عظیم اهل بیت (ع) تاکید و اظهار کرد: دبیری دهه کرامت را ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مازندران عهده دار است که می‌طلبد تمامی دستگاه‌های عضو برای گرامیداشت این ایام نورانی جهادی عمل کنند.

وی برلزوم تبیین سبک زندگی رضوی در دهه کرامت بین اقشار مختلف جامعه تاکید کرد و گفت: باید با برنامه‌های فرهنگی و تبیینی زمینه ترویج سیره عملی امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) در بین آحاد جامعه فراهم شود.

حجت الاسلام اصغری تاکید کرد: در دهه کرامت و در راستای اشاعه فرهنگ رضوی برگزاری مراسم ولادت حضرت معصومه (س) و امام رضا (ع) در امامزادگان و بازخوانی سیره عملی حضرت ثامن الحجج (ع) و کریمه اهل بیت (ع) به‌خصوص در روز دختر، پاسخگویی به شبهات، بهره‌گیری از فضای مجازی، ایجاد شور و نشاط اجتماعی، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، توجه به کرامت و حرمت انسانی، بهره‌گیری از ظرفیت رسانه ملی، فضاسازی و تبلیغات محیطی مورد توجه باشد.

کد خبر 6100447

دیگر خبرها

  • سیدحسن خمینی: با یک گل بهار نمی‌شود
  • درب طلای حرم امام رضا(ع) در حرم حضرت معصومه(س) رونمایی شد+ عکس
  • ناشر کودک اگر حمایت نشود، سمت ترجمه می رود/نباید برای فروش کتب تألیفی التماس کنیم!
  • جزئیات ساخت درب طلای حرم امام رضا(ع) + تصاویر
  • سیدحسن خمینی: بعضی شخصیت‌ها توان این را دارند که یک موجی را درون جان‌های دیگران ایجاد کنند/ با یک گل بهار نمی‌شود
  • اجلاس پیرغلامان به دنبال تکریم جایگاه ذاکران امام حسین است
  • دهه‌ای به نام «کرامت»...
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • جشن بزرگ «دختران ایران» در میدان امام حسین(ع) برگزار می‌شود
  • محفل انس با قرآن در آبدان برگزار شد